Discriminatie op de arbeidsmarkt  

Het College voor de Rechten van de Mens heeft vorig jaar veel meer vragen gekregen over discriminatie. Meer dan de helft van de zaken gaat over discriminatie op de arbeidsmarkt. 

Volgens de organisatie is de arbeidsdiscriminatie een groot probleem in Nederland. Het college kreeg ook veel vragen over zwangerschapsdiscriminatie. 

De drie belangrijkste gronden waarop mensen worden uitgesloten zijn geslacht, handicap of chronische ziekte en leeftijd. Ook afkomst speelt vaak een rol. 

Discriminatie vindt vaak onbewust plaats, ingegeven door vooroordelen. Daarom start 4PeopleFoundation binnenkort een voorlichtingscampagne. Wanneer is iets discriminatie? Hoe ga je ermee om? Hoe reageer je hierop als persoon?  

Door middel van onze workshop ‘Discriminatie is niet oke!’  laten we organisaties – meestal werkgevers –  en mensen die met discriminatie op de arbiedsmarkt te maken hebben (gehad) met elkaar in gesprek gaan over gevallen en gevoelens van discriminatie. 

Ben je geïnteresseerd in onze workshops? Onze medewerkers geven graag verdere uitleg en passen de workshops geheel aan jouw wensen en behoeften.  

Voor meer informatie over inhoud en tarieven kun je contact met ons opnemen op 020- 615 58 38 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.