uitkering aanvragen  

Heeft u net te horen gekregen dat u binnenkort geen werk meer heeft? Of bent u ontslagen? Dat  

is natuurlijk erg vervelend. Om uw vaste lasten toch te betalen kan het aanvragen van een uitkering de eerste stap in de goede richting zijn.  

Een bijstandsuitkering aanvragen 

Een bijstandsuitkering aanvragen begint op werk.nl met het inschrijven als werkzoekende bij het UWV WERKbedrijf. U heeft hiervoor wel DigiD nodig. Heeft u geen DigiD, vraag deze dan aan via www.digid.nl

Een ZEZ-Uikering (zelfstandig en zwanger) aanvragen 

Voor wie is de ZEZ uitkering bedoelt? 

Bent u zelf niet in loondienst, maar bent u  zelfstandig ondernemer, en raakt u werkloos dan kan een ZEZ uitkering een goede uitkomst zijn. Het maakt niet uit of u wel of geen personeel in dienst heeft. Ook als u meewerkend echtgenote of partner bent is de ZEZ uitkering een oplossing. Als laatste kunt u een beroep doen op de ZEZ uitkering als u een beroepsbeoefenaar bent. 

ZEZ uitkering aanvragen, hoe gaat dat in z’n werk? 

Er is een aantal gegevens die u bij de hand moet hebben voor de aanvraag. Zorg ervoor dat u een legitimatie bij de hand heeft als u uw burgerserienummer niet uit uw hoofd kent. U kunt het formulier downloaden op de website van uwv.nl. Het formulier bestaat uit drie pagina’s. 

Zorg er ook voor dat u een recente aangifte inkomstenbelasting bij de hand heeft. U moet namelijk opgeven wat de hoogte is van uw inkomen.  

  
WW Uitkering aanvragen 

U kunt via uwv.nl  een WW uitkering aanvragen. 
WW staat voor werkloosheidswet, de naam zegt het eigenlijk al. Voor  
mensen die werkloos zijn geworden is de WW uitkering bedoelt.  
De WW uitkering is een tijdelijke uitkering die u moet helpen om financieel rond te kunnen komen  
totdat u een nieuwe baan heeft gevonden. U zult dus ook actief op zoek moeten  
gaan naar een nieuwe baan.  

Let op! Bij een WW uitkering krijgt u een stuk minder uitgekeerd dan het salaris dat u kreeg bij uw werkgever.  
 

Heeft u geen eigen computer? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van verschillende formulieren? De medewerkers van 4 People Foundation kunnen u daar wellicht bij helpen! Neem vrijblijvend contact op met 020 6155838 of laat een bericht achter via het contactformulier.  Onze medewerkers nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.